کدخبر: 2927 | شنبه ۲۰ اسفند ۱۴۰۱

راه‌اندازی خانه خلاق شاهد و ایثارگر همدان/ رونمایی از سند سه جلدی شهید

مجید صفدریان ظهر امروز در نشست خبری به مناسبت سالروز تاسیس بنیاد شهید و روز بزرگداشت شهدا اظهار کرد: ۲۲ اسفندماه سال ۵۸ فرمان تاریخی امام خمینی(ره) مبنی بر تشکیل بنیاد شهید صادر شد و سال ۸۳ سه نهاد بنیاد شهید، بنیاد جانبازان و امور آزادگان با یکدیگر ادغام و بنیاد شهید و امور ایثارگران تشکیل شد تا خدماتی در این راستا ارائه شود.

وی بیان کرد: ۹۰ درصد وظایف و فعالیت‌های بنیاد شهید به مباحث فرهنگی به ویژه فرهنگ ایثار و شهادت اختصاص دارد و ۱۰ درصد نیز به مسائل رفاهی و معیشتی که در آن نیز به مسائل فرهنگی نظیر آموزش خانواده‌های شهدا می‌پردازیم.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان همدان از برنامه‌های بنیاد شهید در این ایام سخن به میان آورد و افزود: از دوم اسفندماه و سالروز ولادت حضرت اباالفضل العباس(ع) و روز جانباز برنامه‌هایی را برای اجرا آغاز کردیم که می‌توان به دیدار با جانبازان و خانواده‌های آنها اشاره کرد.

وی با تاکید به اینکه بخشی از این برنامه به عنوان طرح «علمدار حماسه» برگزار شد که در هر شهری امام جمعه آن شهر با سه جانباز دیدار کرد گفت: جشن‌های درخوری روز جانباز در شهرستان‌ها برگزار شد و در مرکز استان نیز مراسم ویژه‌ای داشتیم.

صفدریان به عیادت از جانبازان بستری در بیمارستان و منزل آنها اشاره کرد و افزود: اکثر ادارات  نیز تجلیل از جانبازان بازنشسته خود را به این مناسبت در دستور کار داشتند.

وی با اشاره به اینکه ۲۱ اسفند مراسم میهمانی لاله‌ها و عطرافشانی گلزار شهدا در استان برگزار می‌شود گفت: این مراسم ساعت ۷:۴۵ صبح در مزار شهدای همدان برگزار خواهد شد.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان همدان برگزاری برنامه‌ها را با همت مردم، همرزمان و عاشقان شهدا مهم عنوان کرد و آن را باعث ماندگاری این برنامه‌ها دانست و در ادامه به برگزاری نمایشگاه عکس شهدای ترور در محل برگزاری نماز جمعه طی ۱۹ اسفندماه اشاره کرد.

وی با بیان اینکه میز خدمت را هم در این محل خواهیم داشت و سخنرانی پیش از خطبه نماز جمعه نیز در دستور کار است گفت: در این روز دیدار با خانواده‌های شهدا با عنوان طرح «سلام شهید» برگزار می‌شود.

صفدریان از کاشت نهال‌هایی به نام شهدا در روز درختکاری با مشارکت شهرداری و اداره منابع طبیعی خبر داد و افزود: روز ۲۲ اسفندماه با نماینده ولی فقیه نیز دیدار خواهیم داشت و تجلیل از خانواده شهدا را هم در برنامه است.

رونمایی از سند سه جلدی شهید در همدان

وی با اشاره به اجرای طرح پایش سلامت خانواده شهدا، جانبازان و ایثارگران که امسال ۴۰۰ مورد پایش انجام شده است گفت: رونمایی از دو نرم‌افزار چندرسانه‌ای و سند سه‌جلدی شهید در ۲۲ اسفندماه در برنامه است.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان همدان در ادامه در خصوص نحوه افزایش حقوق والدین شهدا بیان کرد: هر سال بر اساس پیشنهاد دولت و بنیاد شهید و مصوبه مجلس افزایش حقوق خانواده شهدا را در برنامه داریم و امسال هم مصوبه‌ای تصویب شد که حقوق مادران و پدران شهدا بر اساس حداقل حقوق شهید باشد.

وی با اشاره به اینکه این افزایش حقوق متناسب با افزایش حقوقی که برای کارکنان دولت در نظر گرفته می‌شود، انجام خواهد شد در ادامه در خصوص تبدیل وضعیت ایثارگران نیز گفت: دو سال گذشته بنا بر تصمیم مجلس تبدیل وضعیت ایثارگران از قراردادی به رسمی قطعی، مورد توجه قرار گرفت و اقداماتی در این زمینه انجام شد.

همدان جزو استان‌های پیشرو در تبدیل وضعیت ایثارگران

صفدریان خاطرنشان کرد: در حال حاضر استان همدان جزو استان‌های پیشرو و موفق در حوزه تبدیل وضعیت ایثارگران در دستگاه‌های مختلف معرفی شده است.

وی در خصوص اشتغال خانواده شهدا و ایثارگران نیز تصریح کرد: مشکل بیکاری در جامعه وجود دارد و افراد جویای شغل در بین خانواده شهدا و ایثارگران نیز هستند و خانواده شهدا هم با مشکلات موجود دست و پنجه نرم می‌کنند.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان همدان با اشاره به سهمیه حداقل ۲۵ درصدی خانواده شهدا و ایثارگران از کل مجوزهای استخدامی دستگاه‌ها گفت: این درصد قطعا پاسخگوی تمام نیازها نیست و خیلی‌ها جویای کار هستند که تا امروز ۳ هزار و ۸۰۰ نفر در سامانه ثبت شده است.

وی با اشاره به اینکه ظرفیت استخدامی پایین است و به طور کامل استخدامی محقق نمی‌شود افزود: امروزه کارآفرینانی در بین ایثارگران هستند که در حوزه اشتغال خدماتی را به کشور ارائه می‌دهند و افرادی را مشغول به کار کرده‌اند.

صفدریان به پیگیری بنیاد شهید در پرداخت تسهیلات خوداشتغالی به ایثارگران اشاره کرد و افزود: ایثارگرانی که توان راه‌اندازی شغل آزاد داشته باشند، تسهیلات اشتغال در اختیار آنها قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به اینکه با پیگیری بنیاد شهید تسهیلاتی به کارفرمایان اعطا می‌شود تا فرزندان ایثارگران  استخدام واحدهایی شوند و در حوزه پرداخت مالیات نیز شرایط خوبی فراهم می‌شود گفت: به تعداد هر ایثارگری که به کار گرفته می‌شود تسهیلاتی در اختیار کارفرمایان قرار می‌گیرند.

ثبت خاطرات خانواده‌های شهدای همدان

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان همدان از تقویت حوزه فرهنگی بنیاد شهید طی دو سال اخیر خبر داد و افزود: ساخت فیلم، تدوین کتاب و خاطره نگاری در این راستا مورد توجه بوده و تاکنون با ۲ هزار و ۵۰۰ نفر از خانواده شهدا مصاحبه و خاطرات آنها ثبت و ضبط شده است که بیش از ۸۰۰ مورد متعلق به امسال است.

وی با اشاره به ملاقات‌های عمومی مسئولان بنیاد شهید و آن هم حداقل یک روز در هر هفته اشاره کرد و افزود: سامانه ۱۶۱۶ در همه شهرستان‌ها راه‌اندازی شده و خانواده‌های شهدا و ایثارگران و جانبازان می‌توانند تماس گرفته و سوالات و نظرات خود را با کارشناسان در میان بگذارند و به پاسخگوهایی برسند.

صفدریان با اشاره به برگزاری طرح «سپاس» و دیدار با خانواده‌های شهدا در منزلشان گفت: ارتباط با تشکل‌های ایثارگری با برگزاری جلساتی در دستور کار است، در هر بخشی تشکلی تشکیل شده که می‌توان به عنوان نمونه تشکل راست قامتان و یا همسران شهدا اشاره کرد.

وجود بیش از ۲۰۰ نخبه ایثارگر در همدان

وی با اشاره به اینکه وجود بیش از ۲۰۰ نخبه ایثارگر در همدان که در کشور خدماتی ارائه می‌دهند عنوان کرد: سامانه «گنج شاهد» در بنیاد شهید استان راه‌اندازی شده که نخبگان می‌توانند در آن ثبت نام کرده و طرح‌هایی را ارائه دهند.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان همدان با بیان اینکه از طریق این سامانه طرح‌های استارتاپی فراخوان شد و هشت طرح داوری و به مرحله کشوری ارسال شد خاطرنشان کرد: رایزنی‌هایی با دانشگاه‌ها و پارک و علم و فناوری در این زمینه داشتیم و در حال حاضر نیز خانه خلاق شاهد و ایثارگر استان همدان در دانشگاه بوعلی راهاندازی شده است.

نظرات بازدیدکنندگان

کد امنیتی